Bek Medveščaka uoči utakmice osmine finala EP za juniorke... Tadić ”Imamo šanse protiv Mađarske”…

Matea Tadić (foto: Fibaeurope)

Pred ženskom juniorskom reprezentacijom u srijedu je utakmica osmine finala EP protiv domaćina Mađarske u Sopronu. Hrvatska je u prvom krugu prvenstva upisala tri poraza, a domaćin tri pobjede i izvjesno je da Mađarska ima ulogu favorita u ovom susretu.

”U prvenstvo smo ušli samouvjereno i željeli smo ga otvoriti pobjedom. Prva utakmica bila je sa Srbijom koja nam je dugogodišnji rival, a dodatnu motivaciju dala nam je prošlogodišnja utakmica protiv više – manje istog sastava u kojoj se nismo najbolje iskazale. Od prevelike želje da odmah riješimo utakmicu u našu korist, ušle smo nepromišljeno i brzopleto te su to suparnice maksimalno iskoristile. Ostatak utakmice Srpkinje su, koliko god smo mi pokušavale smanjiti i na kraju krajeva prestići, kontrolirale razliku koju su postigle već u prvim minutama utakmice. U drugu utakmicu na prvenstvu također smo ušle samouvjereno, ali naša igra nije bila na razini jer se i dalje osjećalo razočaranje od prethodnog poraza. Igračice Švedske iskoristile su našu dekocentraciju i zabile otvorene šuteve koje mi s druge strane nismo pogodili.  Utakmicu sa Španjolskom, pošto nam nije bila rezultatski važna, shvatili smo kao pripremu za Mađarsku. Naš trener i ostatak stožera psihički su nas digli i motivirali jer se osjetilo nezadovoljstvo zbog lošeg otvaranja prvenstva. U utakmicu smo ušli rasterećeno i sa željom da pokažemo da ipak znamo igrati i da nismo došli u Sopron na izlet”..kaže Matea Tadić, drugi strijelac i prvi asistent Hrvatske na ovom prvenstvu.

Susret protiv Mađarske bit će prilika da cure pokažu svoje prave vrijednosti i u slučaju pobjede dođu među osam najboljih ekipa ”Čeka nas utakmica s domaćinom koja sigurno neće biti laka. Dosta su prodorna ekipa, igraju čvrsto i brzo. Smatram da itekako imamo šanse pobijediti ako ćemo biti maksimalno koncentrirane na zadatke koje ćemo s trenerima dogovoriti u svlačionici”..zaključila je Matea javljanje iz Soprona.