Izbornik ženske kadetske reprezentacije uoči početka EP u Francuskoj... Nemec ” Na EP možemo igrati bolje nego u pripremama”…

Francuski Bourges od petka 4. kolovoza domaćin je EP za kadetkinje, Divizije A na kojem će nastupiti i Hrvatska koja će zaigrati u skupini B zajedno sa Češkom, Njemačkom i Nizozemskom. Izbornik naše reprezentacije Dean Nemec uoči odlaska u Francusku ističe kako pripreme nisu prošle bez problema ” Nažalost od početka priprema smo ostali bez Josipe Jurić koja je trebala biti nositelj igre pod košem, a cijeli prošli mjesec pripremne utakmice nije igrala Nika Muhl koja se uspijela oporaviti od ozljede i putuje s nama na prvenstvo. Utakmice koje smo igrali u pripremnom periodu pokazale su glavne probleme koje imamo i ono što smo znali uoči početka priprema, a to je činjenica da ova selekcija igračica samo kao ekipa može polučiti uspjeh jer mi jednostavno nemamo igračicu koja može ubaciti 20 poena i sama rješiti utakmicu”…kaže Nemec i naglašava najveće probleme ” Izdvojio bi slobodna bacanja i izgubljene lopte koje su nam bile najveći problem u pripremama za ovo prvenstvo i na tim detaljima smo najviše radili u posljednjoj fazi priprema. Vjerujem da će naša igra na EP biti bolja nego u prijateljskim susretima”.

Hrvatska će prvenstvo otvoriti protiv Češke (petak 16.15), a nakon toga uslijedit će susreti protv Njemačke i Nizozemske. ” Teško je govoriti o očekivanjima jer su ovo ipak kadetkinje i nisu imale službena natjecanja u svojoj karijeri. Imamo neka saznanja o reprezentacijama, ali ono što me može zadovoljiti je činjenica da su cure motivirane i željne da se prezentiraju u najboljem mogućem svjetlu. Parcijalno imamo tri cilja uoči ovog prvenstva, a onaj prvi je svakako ostanak u A Diviziji, a ono što bi mene zadovoljilo i čemu mi težimo je plasman u četvrtfinale. Naravno tu je i mogućnost osvajanja petog mjesta koje vodi na SP”

Bez klasičnog centra Hrvatska odlazi na prvenstvo, a izbornik nam je kazao od koga najviše očekuje. ”Pa tu je kapetanica Ana Mandić, zatim Muhl, Zadro, Vukšić, Jelenković i Ćurić su naša okosnica i cure o kojima će najviše ovisiti rezultat na ovom prvenstvu”.

Uz Nemeca u stručnom stožeru se nalazi asistentica Marija Kovač Mijač, kondicijski trener Vice Tokić, fizioterapeut Ivana Ninauf i predstavnik Vladimir Engelman.