Trener Trešnjevke 2009 uoči nastavka sezone... Nemec ”Ako želimo visoko Partizan mora pasti”

Košarkašice Trešnjevke 2009 nakon uspješne polusezone zakoračile su u drugi dio sezone, a prvi ispit imaju u srijedu kada će na Pešćenici (18.30) ugostiti Partizan iz Beograda u okviru 1.kola Superlige BTravel lige. Zagrepčanke sa šeste pozicije ulaze u ovu ligu gdje ih uz dva susreta protiv Partizana očekuju i po dva susreta protiv Medveščaka, Montane (Bugarska) i vodeće Cinkarne Celje.

”Cure koje su imale veliku minutažu imale su rehabilitacijski program do Nove godine kada smo počeli s pripremama za nastavak sezone. Čeka nas težak nastavak lige s puno jakih utakmica. Otvaramo s Partizanom i kada sada gledamo tablicu ta utakmica nam je vrlo bitna ukoliko želimo ostati u utrci za plasmanom na završni turnir. Puno ekipa je mjenjalo rostere tijekom ove pauze, pa tako i Partizan koji nije ista ekipa kao što je igrao protiv Medveščaka. Ostali su bez Miljane Bojović koji je otišla CCC Polkowice. Doveli su Amerikanku Ashley Claussen i njihovu bivšu reprezentativku Bojanu Vulić. Neznamo još hoće li im igrati najiskusnija Ivanka Matić, ali bez obzira na to mi se nadamo jednoj dobroj utakmici u kojoj bi pobjedom zadržali šanse za visokom plasmanom u uvoj ligi”..kaže trener Dean Nemec koji nam je već nekoliko puta rekao da je ova liga bonus za njegovu ekipu ” Sigurno će trebati dvije, tri utakmice da se iskristalizira poredak jer su četiri ekipe u razmaku od jedne pobjede. Nama ostaje ta žal što smo u završnici izgubili od Zvezde u Zagrebu jer bi s tom pobjedom imale veće šanse za ulaskom na final four”

Trešnjevka 2009 nema široki roster za ovu ligu, pa svaki domaći susret je prigoda da veću minutažu dobiju igračice koje manje igraju ” Mi u domaćem prvenstvu nastojimo igrati sa svim igračicama u sastavu i na taj način pokušavamo smanjiti minutažu igračicama koje najviše igraju. Nažalost povratak Marte i Marije Galić nam ne ide željenim tijekom, jer one još uvijek rade po posebnom programu”

Naporan siječanj je pred Trešnjevkom koja će do kraja ovog mjeseca igrati u Btravel ligi s Montanom, Medveščakom i Cinkarnom Celje, a u domaćem prvenstvu ih između ostalog očekuje gostovanje u Splitu.

SUPERLIGA WABA BTRAVEL:

1. Cinkarna Celje  5/1
2. Budućnost    4/2
3. C.Zvezda       4/2
4. Montana     3/3
5. Partizan       3/3
6. Trešnjevka 2009   2/4
7. Beroe                      2/4
8. Medveščak            1/5